Cei mai multi oameni se plang din cauza faptului ca, dupa ce platesc facturile, banii care le raman sunt prea putini si nu le vor ajunge pana la urmatorul salariu. Pe zi ce trece, pretul utilitatilor se mareste, iar foarte multe persoane cauta modalitati prin care pot face economie, la orice capitol, pentru a sta mai linistiti. Daca si tu esti unul dintre ei, citeste in continuare pentru a afla ce poti face pentru a reduce semnificativ cheltuielile!

pexels-photo

 

Exista unele domenii unde vei resimti cel mai puternic diferenta la facturi: casa, transport si mancare. Fara sa renunti la foarte multe lucruri si fara prea mult efort, poti ajunge sa pui bani deoparte sau sa investesti in alte arii din viata ta, pe care le-ai ignorat pana acum.

Iata cum poti face economie in cele mai costisitoare ramuri ale vietii:

  • Casa

Facturile de apa, gaze si electricitate sunt cele care te fac sa scoti cei mai multi bani din portofel. Daca la apa este relativ usor sa controlezi consumul, si, de altfel, este factura cu cea mai scazuta valoare, la electricitate este un pic mai complicat: desi poti stinge becurile atunci cand nu ai nevoie de lumina artificiala, toate electrocasnicele, dar si calculatorul si centrala termica functioneaza pe curent electric. De aceea, pentru a reduce consumul la electricitate, exista cateva lucruri pe care le poti face, precum montarea unor panouri solare, inlocuirea becurilor cu led-uri sau achizitionarea electrocasnicelor din clasa A+, despre care specialistii spun ca au un consum redus. Cea mai eficienta, insa, este prima varianta, adica montarea panourilor solare. Cu ajutorul acestora, nu numai ca poti face economie, dar poti reduce factura electrica cu 100%! Daca esti curios, gasesti mai multe detalii pe site-ul DB Solar. Acestea reprezinta o alternativa potrivita, mai ales in perioadele in care ai parte de lumina solara. panou-500x250

  • Transport

Daca te-ai saturat sa cheltuiesti foarte multi bani atat pe bezina sau motorina, cat si pe intretinerea sau reparatia masinii, poate ca a venit momentul sa te reorientezi catre un mijloc de transport electric! Nu numai ca vei reduce drastic cheltuielile, dar vei face si un bine mediului inconjurator! In cazul in care nu esti pregatit sa renunti definitv la masina, cea mai buna alternativa este reprezentata de scutere electrice, mai ales pentu sezonul cald. Poti circula fara probleme cu vehiculele electrice pe distante considerabile, iar in felul acesta, vei scapa de cheltuieli, de stresul parcarii si vei castiga timpul pe care l-ai fi pierdut in trafic cu masina!

0018044-ewheels-ew-08-fat-tire-electric-scooter-black copy-500x250

  • Mancare

Aceasta reprezinta o nevoie de baza pentru toate fiintele vii. Insa, oamenii au tendinta de a supraaprecia cantitatile de hrana necesare traiului de zi cu zi. Din aceasta cauza, foarte multi bani se duc zilnic, in mod inutil, catre industria alimentara. Este recomandat ca atunci cand faci cumparaturi, sa te folosesti de o lista pe care sa notezi lucrurile pentru care ai plecat la magazin si de care ai neaparata nevoie. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te abtii tot timpul din a achizitiona si lucruri pe care ti le doresti sau care iti aduc placere, ci doar te ajuta sa controlezi impulsul de a cumpara mult si inutil, mai ales produse care vor expira inainte de a fi consumate. De asemenea, incearca sa cumperi din hipermarket-uri si din pietele unde vand producatorii mici, pentru ca acolo vei gasi cele mai bune preturi, dar si cele mai sanatoase produse. Abtine-te din plimbarile zilnice catre market-urile din jurul casei sau al biroului, pentru ca acolo vei lasa foarte mult bani, in timp, fara sa realizezi.

Asadar, daca vrei sa faci economie, gandeste-te foarte bine unde se duc cei mai multi bani. Daca vei nota pe o hartie toate cheltuielile si incasarile dintr-o singura luna, iti vei da seama mai usor care sunt domeniile in care pierzi cei mai multi bani. Apoi, cel mai simplu este sa incepi sa reduci cheltuielile din aceste locuri! Cu putina rabdare si vointa, vei obtine economii substantiale de care te vei bucura, cu siguranta!