Asigurarile de tip CASCO urmaresc, in primul rand, sa acopere o paleta cat mai mare de riscuri la care poate fi supus autovehiculul dumneavoastra. In aceste conditii, asigurarile CASCO au fost concepute in ideea de a proteja autoturismele de diverse pericole cum ar fi avariile provocate de incendii, explozii, grindina, cutremure, alunecari de teren sau prabusiri.

De asemenea, asigurarile CASCO acopera si daunele provocate de furtul autovehiculului sau numai a unor parti componente ale acestuia. Asigurarile de tip CASCO se adreseaza tuturor conducatorilor de autovehicule care vor sa-si protejeze bunul de diversele incidente care se pot petrece in trafic sau in timp ce acesta este sationat. Cu toate acestea, pentru a putea incheia o asigurare CASCO cu una dintre firmele specializate in acest sens masina dumneavoastra trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Autovehiculul trebuie sa fie destinat transporturilor de bunuri sau persoane
  • Autoturismul pentru care vreti sa incheiati o asigura CASCO trebuie sa aiba o stare de functionare buna

In ce conditii se poate incheia o asigurare de tip CASCO?

asigurare casco

Avand in vedere ca asigurarea CASCO poate fi incheiata numai in anumite circumstante de loc si de timp, trebuie sa fiti in cunostinta de cauza cu aceste conditii in momentul in care sunteti pe punctul de a incheia o asigurare CASCO. Astfel, un factor extrem de important care decide daca puteti beneficia sau nu de o asigurare CASCO pentru autoturismul dumneavoastra este chiar starea in care se afla respectivul autoturism.

Tinand cont de aceasta conditie, asigurarea de tip CASCO se poate incheia numai dupa ce autovehiculul dumneavoastra a fost inspectat de catre personalul autorizat al companiei de asigurari. Pentru ca aceasta inspectie a autoturismului sa fie considerata valida, personalul firmei de asigurari va realiza fotografii ale masinii dumneavoastre si va sublinia modificarile care au fost aduse masinii. De asemenea echipa tehnica care v-a verificat masina va constata si posibilele daune existente ale masinii care nu vor putea fi despagubite. In functie de aceasta revizie realizata de catre echipa firmei de asigurari unde doriti sa incheiati asigurarea CASCO se va decide daca autoturismul dumneavoastra indeplineste conditiile necesare incheierii acestui tip de asigurare.

Care sunt avantajele unei asigurari CASCO?

Asigurarile de tip CASCO va sunt astazi oferite de o serie de companii specializate in acest sens care si-au dezvoltat platforme online prin intermediul careia va puteti alege pachetul de asigurare CASCO cel mai potrivit pentru autoturismul dumneavoastra la un pret accesibil si avantajos. Astfel, in functie de cerintele dumneavoastra, asigurarile CASCO va aduc o serie de avantaje in conditiile in care autovehiculul dumneavoastra este supus unor pericole de pe urma carora au rezultat daune materiale. Printre cele mai mari avantaje pe care asigurarile CASCO le aduc, le putem mentiona pe urmatoarele :

  • In primul rand asigurarile de tip CASCO va pun la dispozitie o serie de pachete de asigurare care va protejeaza autovehiculul de multiple riscuri precum cele produse in urma unor avarii, unui furt sau a unui act de vandalism
  • Un alt avantaj adus de asigurarile CASCO este faptul ca acestea pot acoperi daunele si pentru alti soferi, nu numai pe cele ale persoanei asigurate
  • Puteti beneficia de consulatare online in permanenta in ceea ce priveste alegerea pachetului de asigurare cel mai potrivit pentru dumneavoastra

Prin urmare, daca doriti sa va protejati masina de eventualele pericole care pot aparea in trafic sau in timp ce aceasta este stationata, nu ezitati sa optati pentru un pachet de asigurare CASCO oferit de companiile de asigurare.