Pentru cei care vor sa capete cunostinte temeinice cu privire la identificarea soiurilor de vin, istoria din spatele acestora, modul in care se servesc si cu ce preparate culinare se armonizeaza, Barmania.ro le pune la dispozitie sansa de a participa la un curs de somelier sustinut in Bucuresti.

sommelieri

Participantii vor avea ocazia de a isi insusi aspectele teoretice si practice necesare acestei meserii. Intrucat cursul este infiintat de Scoala Barmania si de Agentia de Somelieri Winetaste- Sergiu Nedea si beneficiaza de acreditare din partea Autoritatii Nationale de Certificari, participantii isi vor desavarsi abilitatile tehnice necesare analizei vinurilor. De asemenea, in baza acestui curs absolventii vor putea sa isi exercite meseria in industria Horeca sau in vanzari. Avand in vedere ca printre lectori se numara si Sergiu Nedea, care, printre altele, a fost membru de juriu intre anii 2013-2015 la concursuri mondiale, are o experienta de peste 20 de ani in acest domeniu si este Ambasador al Asociatiei de Somelieri Europeni din Romania, cursantii vor avea acces la foarte multe aspecte teoretice si tehnice ale acestei meserii complexe.

Ce idei vor fi atinse, dezbatute si insusite in cadrul cursului de calificare pentru somelieri din Bucuresti?

Pe langa Sergiu Nedea, lectori la acest curs vor mai fi Cristian Grigore si Bogdan Nicolae. Acestia isi doresc, prin intermediul lucrurilor predate, ca participantii la cursurile de calificare pentru somelieri sa dobandeasca cunostinte despre cultura vinurilor, despre cele mai importante soiuri de vin, despre modul in care acestea se servesc impreuna cu preparatele culinare, sa isi optimizeze simtul olfactiv si sa isi insuseasca o tehnica ireprosabila de servire a vinului.

somelier

De asemenea, lectorii vor aborda si aspecte cu privire la urmatoarele lucruri:

  • Cum are loc comunicarea la locul de munca si cum se asigura calitatea serviciilor unui restaurant
  • Care sunt normele de sanatate si de securitate in munca si cum se aplica acestea
  • Care sunt normele igienico-sanitare din acest domeniu si cum se respecta acestea
  • Cum trebuie promovata o oferta de vinuri

 

In vederea dobandirii aspectelor teoretice si a aptitudinilor tehnice de catre cursanti, este necesara parcurgerea tuturor cursurilor si a fazelor de pregatire, atat individual, cat si in echipa. Pentru a li se recunoaste competentele, participantii vor avea de trecut un test la finalul cursului, care implica mai multe probe:

  • Proba teoretica
  • Proba practica
  • Prezentarea unui proiect

In urma absolvirii cursului si a examenului, participantilor li se va inmana un certificat de somelier recunoscut de Ministerul Educatiei, Ministerul Muncii si de A.N.C.

Cum va puteti inscrie la cursul de calificare pentru somelieri organizat in Bucuresti?

Persoanele care isi doresc sa participe la acest curs trebuie sa isi intocmeasca un dosar cu urmatoarele documente: fisa de inscriere completata, copie dupa cartea de identitate, un C.V., adeverinta de sanatate si o copie dupa chitanta care face dovada platii cursului. Inscrierile la cursul de somelier au loc in zilele de 11 mai si 27 iulie.

A fi somelier inseamna sa inveti sa imbini arta vinului cu mici trucuri, care te vor propulsa intr-o cariera de succes.