Sorin Ovidiu Vantu a descris cu lux de amanunte procurorilor DNA cum a ajuns sa le dea mita doua milioane de euro lui Bogdan Olteanu si Calin Popescu Tariceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Jurnalista Ionela Arcanu publica, pe contul personal de Facebook, o serie de extrase din declaratiile date la DNA, atat de Sorin Ovidiu Vantu, cat si de intermediarul Ionut Eftimie.

Declaratie Sorin Ovidiu Vantu

“Pe pontonul meu din fata hotelului Lebada a avut loc o discutie intre mine si Bogdan Olteanu, in cadrul careia i-am cerut sa-l numeasca pe Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Domnia sa mi-a zis ca pentru asta trebuie sa ii dau doua milioane de euro: un milion pentru sine si al doilea pentru Tariceanu, de a carui semnatura depinde numirea asta. Dupa circa o saptamana i-am transmis lui Eftimie Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii. “

Declaratie Ionut Eftimie, intermediar

“In toamna anului 2008, nu imi amintesc data, tatal meu mi-a spus ca trebuie sa iau legatura cu Ovidiu Turcanu, persoana care administra companiile externe controlate de Sorin Ovidiu Vintu, pentru ca trebuie sa primesc niste bani care urmau sa ajunga la Bogdan Olteanu. Din cate imi amintesc, am avut cel putin o intalnire cu Ovidiu Turcanu, in care am discutat pe acest subiect. (…) In urma acestor discutii, imi amintesc ca s-au realizat doua transferuri de cate un milion de euro fiecare in conturile bancare. (…) Imediat dupa primirea banilor, intr-un interval nu mai lung de o saptamana, impus de formalitatile bancare necesare, eu am retras banii in numerar si i-am inmanat lui Bogdan Olteanu. In ambele situatii, banii au fost dati la sediul central al Partidului National Liberal din strada Aviatorisor. (…) Bogdan Olteanu ma astepta in camera respectiva, iar eu lasam banii si plecam, fara o alta discutie. De fiecare data banii au fost introdusi intr-un rucsac sport negru cu galben, pe care l-am recuperat ulterior.

Declaratie tatal intermediarului

“In discutiile pe care le aveam cu Sorin Ovidiu Vintu (care avea un umor fin), noi il numeam pe Bogdan Olteanu “carliontatul” sau “cel cu parul cret”. Mentionez ca Liviu Mihaiu era intr-o relatie de subordonare fata de Sorin Ovidiu Vintu si nu si-ar fi putut permite sa iasa din cuvantul acestuia. (…) Din discutiile cu fiul meu (n.red. Ionut Eftimie) si dintr-o alta discutie dintre Vintu si Turcan, a reiesit ca, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii, Sorin Ovidiu Vintu i-a dat un milion de euro lui Bogdan Olteanu. In acelasi timp, l-a ajutat in campania electorala. (…) In niciun caz Ionut, fiul meu, nu si-ar fi permis sa faca altceva decat a dispus Vintu cu banii trimisi de Turcan Octavian. Daca nu i-ar fi dus banii lui Bogdan Olteanu, este clar ca Vintu ar fi aflat si ar fi iesit un scandal imens.”

calin popescu tariceanu

Sursa articol: stiripesurse.ro