Dupa depasirea crizei economice, tot mai multi romani au ales sa patrunda in marea familie a antreprenorilor si sa-si deschida o afacere proprie. Daca odata cu cresterea economica sustinuta in ultimii ani oportunitatile sunt numeroase, iar sansele de a face profit sunt crescute, problema apare in rezolvarea unor chestiuni tehnice care trebuie sa fie respectate pentru ca afacerea sa fie legala.

Una dintre aceste chestiuni este contabilitatea ce inseamna, mai pe intelesul tuturor, acea activitate prin care se numara exact bunurile si sumele de bani care sunt rulate printr-o firma. Cuvantul contabilitate vine din englezescul ”counting” ce inseamna a numara. Prin tinerea unei contabilitati exacte, managerii de firma se vor asigura de doua elemente esentiale. In primul rand, vor sti in orice moment ce sume au la dispozitie pentru activitatea lor economica, iar in al doilea rand, isi vor plati in mod corect datoriile catre stat evitand astfel situatii incomode.

De-a lungul timpului contabilitatea a evoluat de la simplele semne facute pe un bat de pastorii din activitate pentru a cunoaste exact numarul animalelor de care aveau grija, la hartia si creionul din perioada moderna si la programele de calculator in epoca contemporana. In ultimii ani s-au facut pasi importanti si in modernizarea acestei activitati prin aparitia unui sistem cu totul nou de contabilitate, si anume modulul contabil din solutia ERP.

contabilitate firma

Solutia ERP (Entreprise Resource Planning) reprezinta o modalitate de a aduna intr-o singura baza toate datele si informatiile de care ar putea avea nevoie un manager pentru a lua cele mai corecte decizii in legatura cu viitorul firmei sale. Modulul de contabilitate din solutia ERP este un ajutor extraordinar pentru cei care se ocupa cu serviciul contabil din firme, fie ele mici, mijlocii sau chiar in cazul marilor corporatii.

Care sunt avantajele contabilitatii ERP?

Cei care lucreaza in domeniul contabilitatii stiu cat de complicata poate fi activitatea pe care o desfasoara avand in vedere numeroasele reguli pe care trebuie sa le respecte, multitudinea de taxe si impozite pe care o firma trebuie sa le plateasca pentru statul roman, precum si necesitatea de a avea in cel mai scurt timp si intr-un mod corect acces la informatiile contabile necesare.

afacere de succes

Toate aceste probleme pot fi rezolvate foarte usor prin folosirea modulului de contabilitate din solutia ERP. Printre avantajele modulului contabil ERP se numara:

  1. Planul contabil poate fi configurat pe unul sau pe mai multe sisteme contabile in functie de necesitati;
  2. Datele despre sumele de bani folosite pot fi introduse atat in moneda nationala, cat si in orice valuta straina, sistemul facand automat conversia in moneda nationala;
  3. Centrele de cost sunt gestionate foarte lejer prin stabilirea unor reguli automate de repartizare;
  4. Toate documentele contabile, fie ele de inchidere venituri sau cheltuieli, salarii, exigibilitate TVA si altele sunt generate automat la cerere, in acelasi timp fiind sigur de corectitudinea lor;
  5. Declaratiile fiscale sunt, de asemenea, generate automat si sunt integrate cu semnaturi electronice;
  6. Situatiile financiare semestriale sau anuale sunt calculate automat oferindu-se si notele explicative aferente;
  7. Rapoartele financiar-contabile se obtin foarte usor;
  8. Confirmarile de sold sunt generate automat.

Orice manager care intampina dificultati in gestionarea serviciului contabil nu ar trebui sa ezite si sa apeleze la aceasta solutie moderna.