cravata poate fi pata de culoare a tinutei

Cravata este un accesoriu masculin care nu ar trebui sa lipseasca din tinuta office a unui barbat. Chiar daca este un accesoriu care dateaza de foarte mult timp, el a ramas  la moda de-a lungul anilor fiind un accesoriu cheie pentru un outfit office masculin.

Asortarea cravatei pentru barbati la celelalte componente ale tinutei

Cravata ajuta la completarea tinutei office a unui barbat fiind un punct de legatura cu celelalte articole vestimentare ale outfit-ului. Cravata de barbati poate da un ton de eleganta si stil tinutei si totodata se poate asorta la pantofii sau cureaua outfit-ului si nu numai. Pentru cei creativi, cravata se poate asorta cu culoarea  curelei de la ceas sau cu sosetele. De exemplu poti opta pentru aceeasi culoare la sosete, ceas si cravata, astfel se poate obtine o colorista placuta ochiului.

Lungimea, latimea si nodul cravatei

In ceea ce priveste lungimea cravatei aceasta trebuie sa atinga cureaua de la pantaloni, nu trebuie sa fie nici mai lunga si nici mai scurta.  Astfel se creeaza un echilibru si da un aspect vizual placut in acelasi timp.

cravata trebuie sa atinga cureaua de la pantraloni

In ceea ce priveste latimea cravatei, se recomanda ca aceasta sa fie in concordanta cu talia barbatului. Daca acesta are o talie mai subtire se recomanda ca cravata sa fie una de asemenea subtire iar in situatia in care barbatul este mai solid cravata de asemenea poate fi si ea mai lata.

cravata este un element cheie pentru tinuta unui barbat

Nodul cravatei este o altă poveste, uneori inutil de complicată. Există câteva moduri de a înnoda o cravată, dintre care cel mai des de vei lovi de două: nodul Windsor și nodul „four-in-hand”. Primul a fost, se pare, în mod eronat asociat cu ducele de Windsor, personalitate a stilului englezesc, care ar fi folosit mai degrabă nodul four-in-hand, cravatele lui fiind cel mai adesea căptușite gros. Nodul four-in-hand este astăzi preferatul bărbaților cu cravată, și nu e greu de aflat de ce. E un nod mai puțin voluminos, alungit și foarte ușor de realizat. Odată ce-l stăpânești bine, nici nu e nevoie să încerci alte noduri.

modalitate de realizare a nodului de la cravata

acul de cravata

Un accesoriu pentru cravata este acul sau agrafa. Aceasta din urma este un accesoriu care denota eleganta, stil si nu in ultimul rand este de natura practica. Un astfel de accesoriu este util atunci cand vremea de afara este una neprielnica si doresti ca a ta cravata sa stea la locul ei si sa nu fie deranjata de la locul ei. In ceea ce priveste acul de cravata acesta nu mai reprezinta un accesoriu actual in pas cu moda.