stefadinaCursul de arhivar pe care Stefadina.ro il organizeaza este structurat dupa normele impuse de A.N.C.(Autoritatea Nationala a Calificarilor)  pentru a fi un curs acreditat, in urma caruia se poate obtine o diploma de calificare de valabilitate extinsa. Totodata, cursul  de arhivar este  avizat de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Iata doua argumente puternice pentru ca toti cei care lucreaza cu arhive sau sunt interesati de un asemenea domeniu de activitate sa se inscrie la acest curs de arhivar organizat periodic de Stefadina.ro!

Aproximativ 120 de ore de curs sunt suficiente pentru asimilarea de cunostinte si dobandirea de deprinderi esentiale pentru desfasurarea activitatii de arhivar. Partea practica a acestui curs este considerabila, depasind numarul de ore alocat partii teoretice).

Trainingul de arhivar si tematicile de curs infatisate pe Stefadina.ro

Trainingul de arhivar este, prin Stefadina.ro, un training cu acreditare, si acopera tot necesarul didactic pentru ca persoanele care obtin acreditarea sa fie oficial declarati arhivari. Studiile medii sunt obligatorii, diploma de bacalaureat numarandu-se printre actele necesare inscrierii, alaturi de copie C.I., copie dupa certficat de nastere si copie dupa certificat de casatorie (daca este cazul). Experienta anterioara de lucru cu documentele nu este obligatorie.

arhivar

Tematicile de curs infatiseaza:

  • Normele specifice de prezentare si inaintare a Nomenclatorului catre autoritatea in domeniu, Arhivele Nationale
  • Prelucrarea tuturor tipurilor de documente (proceduri specifice, principii si instructiuni)
  • Gestionarea ulterioara a datelor inscrise pentru a fi accesate repede dar pentru a fi conservate in mod exemplar
  • Despre pastrarea si conservarea documentelor (conditii, crearea conditiilor, intretinerea conditiilor)
  • Intocmirea si elaborarea Nomenclatorului Arhivistic (cadru principal in care se inregistreaza arhiva)

Acestea nu sunt toate tematicile acoperite, dar sunt cele mai importante si cele in jurul carora capata sens punctele din fisa de post al unui arhivar.

Cursurile de arhivar organizate periodic de Stefadina.ro sunt sustinute de echipe proprii de formatori

curs de arhivar

Stefadina Comserv este o societate care presteaza servicii incadrate in domeniul arhivistic, fiind in momentul actual unul dintre liderii pietei de profil. De aceea, echipa de formatori (de traineri/ de lectori de curs) este formata din profesori universitari de specialitate si arhivisti cu studii superioare, asadar specialisti in managementul documentelor si in arhivarea fizica a acestor documente.

Formatorii pot asigura partea practica in propriile ateliere de arhivare fizica de la Stefadina.ro, in conditii de munca autentice, reale, acest lucru insemnand un mare avantaj fata de cursurile existente in piata de profil care au conditii fictive de lucru, factor care limiteaza precizia deprinderilor care se formeaza activand cu documente .

Arhivarul este functionarul insarcinat cu pastrarea documentelor unei arhive existente, ori cu clasarea documentelor intr-o arhiva noua. Responsabilitatile care decurg de aici sunt deosebit de mari, de aceea atentia la detalii, luciditatea si acuratetea sunt insusiri fara de care un arhivar nu isi poate exercita functia in mod optim.

Indeosebi pentru informatii suplimentare legate de activitatea de arhivar si de cursul de arhivar organizat de Stefadina.ro, se poate apela oricare dintre numerele 0756.716.638 ori 0733.810.526. De asemenea, exista posibilitatea trimiterii unui e-mail la adresa cristina.bulfan@stefadina.ro.