Tot mai multi dintre romani aleg sa treaca granitele tarii si sa se deplaseze in diferite tari straine. Aceste calatorii, care sunt fie in interes de serviciu, fie pentru petrecerea timpului liber, ofera numeroase satisfactii, dar, in acelasi timp, pot sa ofere tuturor un stres in plus. Despre ce stres este vorba?

Stirile media prezinta in ultima vreme tot mai mult incidente, accidente si chiar atacuri teroriste ce au loc nu doar in tari din lumea a treia, ci chiar in centrul lumii civilizate. Mare parte din acest stres este legat de posibilele cheltuieli neprogramate, care pot aparea daca ceva nu merge bine in calatoria lor.

Se stie ca, mai ales cheltuielile medicale pot ajunge la zeci de mii de euro, ceea ce ar strica, cu siguranta, vacanta majoritatii. Exista insa si o actiune pe care oricine o poate realiza cu usurinta si care ar indeparta acest stres, si anume incheierea unei asigurari complexe a calatoriilor in strainatate.

Numeroase societati de asigurare au creat asigurari speciale, menite celor care parasesc tara indiferent de motivul care l-ar avea. Asigurarea de calatorie Extra TRAVEL imbina toate avantajele pe care un astfel de calator le-ar urmari sa le obtina prin incheierea unui astfel de tip de asigurare.

Care sunt avantajele asigurarii Extra TRAVEL?

calatorie

Prin cheltuirea unei sume modice de bani, oricine poate calatori in strainatate linistit ca orice cheltuiala neprevazuta nu-i va distruge bugetul familiei. Printre avantajele oferite de asigurarea aceasta se numara:

  1. Pretul corect, care poate fi personalizat in functie de dorintele cumparatorului (timpul petrecut in strainatate, riscurile acoperite, asigurarea optionala a bagajelor);
  2. Emiterea si plata acesteia online, ceea ce asigura o importanta economie de timp, resursa atat de pretioasa in timpurile de astazi;
  3. Asigurarea poate acoperi doar anumite riscuri fiind modulara, dar daca clientul doreste poate fi incheiata o asigurare complexa, care cuprinde toate riscurile;
  4. Se adreseaza tuturor calatorilor, indiferent de motivul deplasarii acestora (interes de serviciu, turism, shopping, practicarea unui sport);
  5. Efectele asigurarii sunt aplicabile in intreaga lume, nu doar in tarile din Uniunea Europeana, in aceasta privinta existand trei categorii: prima este cea care se refera doar la Europa si Turcia, a doua este cea care se refera la intreaga lume (cu exceptia SUA, Canada si Israel) si a treia este cea pentru intreaga lume;
  6. Varsta asiguratului poate varia intre o luna si 70 de ani;
  7. Perioada acoperita este de maximum 365 de zile, 24 din 24 de ore.

Ce riscuri sunt asigurate prin Extra TRAVEL?

Varianta complexa a asigurarii se refera la toate riscurile care pot aparea in timpul unei calatorii in strainatate. Printre riscurile asigurate mai des, necesare, se numara urmatoarele sectiuni.

asigurare extra travel

Sectiunea I, cea care se refera la riscurile medicale, acopera o serie de neplaceri, cum ar fi: asistenta medicala de urgenta, transportul medical de urgenta, atat de la locul accidentului pana la spital sau chiar intre doua clinici daca este necesar un transfer, cheltuieli legate de cautarea si salvarea clientului, repatrierea, interventii chirurgicale urgente. Una dintre noutatile cu care vine acest tip de asigurare este acoperirea suplimentara optionala cu privire la eventualele raniri care pot aparea in cazul desfasurarii unor activitati sportive cu grad mic sau mediu de risc.

Sectiunea a II-a se refera la pagubele care pot aparea ca urmare a desfasurarii calatoriei intr-un mod defectuos, astfel daca un client nu poate pleca in calatorie din motive obiective, acesta isi poate recupera usor costul  pachetului de servicii turistice.

De asemenea, exista posibilitatea acoperirii suplimentare a riscurilor cu privire la calatoria cu avionul, in acest caz putand fi despagubit pretul biletului de avion la intreaga lui valoare (daca compania aeriana da faliment, daca zborul este anulat sau amanat, daca avionul intarzie mai mult de 12 ore fata de ora de plecare din bilet, daca compania aeriana refuza sa imbarce asiguratul din motive independente de acesta).

Un alt element de care se poate bucura orice asigurat este despagubirea pierderii, distrugerii sau furtului documentelor personale, care sunt neaparat necesare pentru continuarea calatoriei.

Prima de asigurare este variabila si se stabileste personalizat pentru fiecare asigurat, valoarea acesteia depinzand de scopul si durata calatoriei, de acoperirile suplimentare dorite, de varsta persoanei asigurate.

Pentru cei interesati, mai multe informatii pot fi obtinute cu usurinta de pe site-urile agentiilor de asigurari sau de la agentii de asigurare care pot fi contactati telefonic sau pe e-mail.