20091

Elveția va acorda Moldovei 55 de milioane de de franci elvețieni. Banii sunt prevăzuți pentru anii 2014-2017 în cadrul strategiei de cooperare cu Republica Moldova, informeză UNIMEDIA.

Anunțul a fost făcut astăzi de către Directorul Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova, Simone Giger încadrul întrevederii cu prim-ministrul Chiril Gaburici.

Cei doi oficiali a discutat totodată, despre asistenţa care va fi acordată din partea Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova pentru consolidarea instituţională a Biroului pentru Relaţii cu Diaspora al Guvernului Republicii Moldova şi a Biroului pentru Migraţie şi Azil, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Totodată, a fost abordat subiectul cu privire la o eventuală asistenţă din partea Biroului de Cooperare al Elveţiei în finalizarea procedurilor ce ţin de Recensământul populaţiei şi al locuinţelor în Republica Moldova, realizat în anul 2014.

Prim-ministrul a apreciat înalt contribuţia Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova la realizarea proiectelor de importanţă majoră pentru ţara noastră, în domenii precum  sistemul de sănătate, infrastructură şi asistenţă socială.Chiril Gaburici a menţionat că proiectele în cauză se încadrează perfect în procesul de realizare a celor trei obiective de bază ale echipei guvernamentale –  unitate naţională, supremaţia legii şi economie sustenabilă.

La rândul său, Simone Giger a informat Premierul despre activităţile Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova şi a exprimat disponibilitatea ţării sale de a continua asistenţa pentru realizarea proiectelor demarate, dar şi de a lansa noi iniţiative comune pentru promovarea reformelor şi modernizarea Republicii Moldova.

Strategia de cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2014 – 2017 vizează trei direcţii de bază: modernizarea sistemului de sănătate, a serviciilor de asigurare cu apă și canalizare, dar şi migrația și dezvoltarea.

Sursa

http://unimedia.info/stiri/elvetia-va-acorda-tarii-noastre–55-milioane-de-franci-elvetieni-94505.html