Moda a devenit extrem de importanta si pentru barbati, nu doar pentru femei. Se stie de altfel ca doamnele si domnisoarele sunt seduse de cele mai noi tendinte in materie de fashion, ca urmaresc cu pasiune creatiile marilor designeri din fiecare sezon, ca vor sa fie admirate si invidiate pentru stilul feminin, rafinat si elegant.

Iata ca si barbatii au preluat ”virusul” modei de la reprezentantele sexului frumos si incearca tot mai mult sa se imbrace intr-un stil masculin impecabil. Odata cu venirea sezonului rece insa, acestia sunt nevoiti sa isi schimbe hainele subtiri, elegante, cu altele mai groase. Astfel, vor spune ”adio” jachetelor scurte, sacourilor spectaculoase, pentru ca temperaturile scazute si precipitatiile abundente cer clar o imbracaminte mai groasa si mai calduroasa.

Doar ca barbatii nu-si vor mai sacrifica eleganta de dragul iernii geroase, ci din contra vor cauta sa gaseasca cele mai bune solutii care sa-i faca sa ramana atragatori si virili. Un articol, care a capatat iarasi un teren tot mai mare in detrimentul gecilor grosolane sau a cojoacelor traditionale, este paltonul. Uitat multa vreme in sifonierul vechi al bunicilor, paltonul a devenit cea mai pretioasa tinuta vestimentara pentru sezonul rece, dar in acelasi timp si una dintre cele mai costisitoare.

imbracaminte barbati

Cum se alege paltonul potrivit pentru silueta unui barbat?

Pentru ca multi dintre gentlemeni sunt putin reticenti cand vine vorba de a-si achizitiona un palton, declarandu-se incapabili sa inteleaga ce anume li s-ar potrivi in asa fel incat sa arate  foarte bine, se impune a fi stiute cateva reguli esentiale in acest sens:

  • Marimea paltonului trebuie sa fie cea potrivita. Nu prea mica pentru ca va arata dezastruos, in plus barbatul nu va reusi sa-l incheie la burta, dar nici prea mare in asa fel incat sa arate ca imprumutat de la vreun var sau frate mai dolofan.
  • Materialul din care acesta este confectionat sa fie unul de calitate superioara, sa fie moale si placut la atingere, sa faca fata temperaturilor tot mai scazute ale iernii.
  • Se poarta foarte mult in ultima vreme carourile, acestea revenind in trend.
  • Pentru barbatii scunzi, paltoanele lungi sunt total nepotrivite, acestia vor parea mult mai mici si categoric nu se poate vorbi in acest caz de eleganta, indiferent cat de scump si de rafinat ar fi paltonul.
  • Pretul de achizitie sa fie unul corect, dar sa nu fie unul ieftin pentru ca atunci paltonul va fi de slaba calitate, va arata saracacios, modelul va fi doar o copie, iar rezistenta lui in timp va fi aproape pentru un sezon.

moda barbati

  • Numarul de nasturi conteaza (un singur rand sau doua randuri), dar tine mai ales de gustul fiecarui domn in parte.
  • Culoarea paltonului trebuie sa tina cont de preferintele celui care-l poarta.

Asadar, chiar daca iarna este pe sfarsite, nu uitati de reducerile de incheiere de sezon, care va pot aduce articole vestimentare la preturi convenabile, pe care sa le purtati in toamna si iarna urmatoare!