Una dintre cele mai importante probleme ale Bucurestiului o reprezinta muntii de deseuri, care continua sa se adune in gropile de gunoi. Daca cetatenii nu vor contientiza rapid ce fel de probleme cauzeaza acestea mediului inconjurator si, implicit, sanatatii umane, efectele vor fi nocive.

Ce sfaturi ofera Greenglobal in procesul de colectare de deseuri?

Termenul de deseuri este din ce in ce mai intalnit in ziua de azi, insa prea putini lupta sa ii reduca importanta. Astfel ca, in Capitala activeaza o firma care se ocupa cu colectarea de deseuri, care incurajeaza oamenii sa se implice in procesele de precolectare, atat de necesare unei colectari eficiente. Bucurestenii se bucura de varietatea de produse ce le sunt puse la dispozitie in supermarket-uri, insa uita de faptul ca ambalajelor lor vor lua forma deseurilor, daca vor fi aruncate in acelasi loc cu alte tipuri de materiale. Firma Green Global isi doreste sa transforme cetatenii in parteneri ai colectarii deseurilor, intrucat ei sunt responsabili pentru a sorta corespunzator ambalajele.

colectare de deseuri

  • Atunci cand doriti sa va implicati intr-un astfel de proces de precolectare, ar fi indicat sa curatati recipientele, inainte sa le depozitati in locurile special amenajate.
  • In Bucuresti, exista foarte multe containere, decorate cu simboluri si care sunt colorate in functie de fiecare deseu in parte, ceea de usureaza procesul de precolectare a deseurilor.
  • Dupa ce oamenii isi fac datoria si sorteaza deseurile, intra in actiune firma Green Global, care isi va putea desfasura activitatea eficient, urmand ca deseurile sa fie transportate in sisteme speciale, care nu le permit sa se amestece.

Ce fel de deseuri colecteaza firma Greenglobal.ro?

Conceptul de deseuri reprezinta acele parti sau resturi materiale care au luat nastere dintr-un proces casnic sau tehnologic, precum:

colectarea deseurilor

  • DEEE, cunscute sub numele de deseuri electrice, electronice si electrocasnice, care sunt partile care au devenit inutilizabile ale telvizoarelor, aparatelor de radio, masinilor de spalat, cuptoarelor cu microunde, calculatoarelor si asa mai departe.
  • Deseurile industriale, care pot fi inofensive sau toxice (azbest, deseurile din constructii, deseurile radioactive), de aceea ele trebuie colectate de specialisti, pentru a nu exista vreun risc de poluare.
  • Deseurile medicale, care se gasesc in zonele contaminate ale spitalelor, precum echipamentele care au fost folosite pentru a trata bolnavii sau pentru a prelucra diverse substante tipice, trebuie sa fie gestionate eficient, pentru a nu exista riscul vreunei contaminari.
  • Deseurile menajere sunt printre cele mai raspandite, deoarece provin din acele gospodarii care nu se ocupa de procesul de precolectare.
  • Deseurile din plastic sunt unele dintre cele care sunt absorbite in mod natural de mediu, intr-o perioada de cateva sute de ani.
  • Cel mai greu de absorbit deseu este cel din sticla, care are o rezistenta de pana la 4000 de ani.
  • Deseurile textile sunt importante, in special ca in Romania nu exista o legislatie cu privire la acestea.

Cunoscuta pe piata din Romania pentru faptul ca isi desfasoara activitatea conform normelor impuse de Ministrul Mediului si de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, firma de colectare a deseurilor Green Global isi pune la dispozitie serviciile atat in Bucuresti, cat si in restul tarii.