Orice viitoare mamica isi doreste sa aiba o sarcina usoara si sanatoasa, iar pentru acest lucru este nevoie ca perioada de graviditate sa fie supravegheata atent, deoarece, in acest fel, sunt evitate complicatiile care pot aparea, intr-un moment sau altul. Descopera, in continuare, cateva metode prin care iti poti monitoriza sarcina, pentru ca aceasta sa nu ridice probleme.

Iata cum iti poti monitoriza eficient perioada de graviditate:

  • Fii organizata!

ecografieOrganizarea, chiar si in timpul sarcinii, este esentiala, pentru ca un mediu haotic iti va da o stare de anxietate si te va agita, ceea ce nu este bine nici pentru tine, nici pentru bebelusul tau. De-a lungul celor 9 luni, vei trece printr-o serie de analize, controale medicale si ecografii, pentru care trebuie sa te pregatesti corespunzator. De asemenea, in urma acestora vei primi o multitudine de documente si hartii importante, pe care trebuie sa le pastrezi in ordine, deoarece ele contin toata evolutia fatului tau. Astfel, iti poti achizitiona un biblioraft de aici https://www.absolutoffice.ro/categorie/arhivare-si-organizare/bibliorafturi/, ca sa ai totul la indemana atunci cand iti este necesar. Totodata, este importanta si igiena mediului in care traiesti, pentru ca nu trebuie sa intri in contact cu un spatiu plin de bacterii si microbi, deoarece vei avea de suferit.

  • Fii informata!

sangerarile-in-sarcinaCa sa stii exact caror riscuri te expui, este recomandat sa te informezi inca dinainte de a ramane insarcinata, pentru a putea actiona la timp si a preveni neplacerile. Stiai ca sangerarile vaginale pot aparea chiar si in perioada graviditatii? Citeste mai multe despre acest lucru aici http://www.babystem.ro/sfaturi-gravide/sangerarile-in-sarcina-afla-acum-daca-ai-pierdut-sau-nu-sarcina/ si afla ce inseamna, cat de frecvente sunt, ce trebuie sa faci sau daca acestea reprezinta o problema. Astfel, desi sangerarile sunt normale in perioada de inceput a sarcinii, daca ele apar in ultimul trimestru al celor 9 luni, ar trebui sa iei legatura cat mai repede cu doctorul tau, deoarece riscul unui avort spontan este ridicat.

  • Fii atenta la miscarile bebelusului!

miscarile-bebelusuluiMedicii recomanda sa incepi sa fii atenta la miscarile micutului tau incepand cu saptamana 28 de sarcina, pentru a te familiariza cu ele si a sti cand trebuie sa ceri ajutorul unui medic, daca acestea se schimba. Nu exista un numar fix de miscari zilnice pe care cel mic trebuie sa le faca, deoarece fiecare sarcina este diferita. Indicat este sa observi modul si viteza miscarilor bebelusului tau, pentru a sti cum se desfasoara acestea in conditii normale. Acestea vor incepe sa apara intre 16 si 20 de saptamani, insa, daca pana la 24 de saptamani nu ai simtit nimic, este cazul sa iti anunti doctorul. Monitorizarea miscarilor fatului are un rol extrem de important in ceea ce priveste sanatatea lui si poate preveni anumite probleme.

O viitoare mamica ce are grija de copilul ei inca din perioada celor 9 luni, se va bucura de un micut fericit si sanatos. Relaxeaza-te si concentreaza-ti toata atentia asupra ta si a fatului, pentru ca acest lucru este o prioritate pentru tine.