Cate dintre noi putem spune ca nu am suferit niciodata din cauza unei perechi fabuloase de pantofi de dama noi? Stii scenariul: tocmai ti-ai cumparat perechea mult dorita de pantofi, eventual si cu un oarecare efort financiar, numai ca sa realizezi ca ei nu te iubesc la fel de mult pe cat ii iubesti tu.

Bataturile si durerile pe care ti le provoaca ii fac imposibil de purtat. Ce e de facut intr-o situatie ca asta? Sa renunti la ei? Greu. Sa continui sa-i porti? Si mai greu.

Din fericire, exista o multime de metode ingenioase care te pot ajuta sa largesti pantofii de dama  noi, pentru a-i face mai confortabili. Decat sa-i porti cu plasturi luni de zile si sa suporti eventualele bataturi pana se inmoaie pielea si te acomodezi cu ei, incearca metodele urmatoare.

Pune pantafii de dama  in congelator

Pune apa in doua pungi cu inchidere ermetica si apoi introdu fiecare punga in cate un pantof. Dupa aceea baga pantofii in congelator si lasa-i sa stea peste noapte. Apa va ingheta si isi va mari volumul, facand pantofii de femei sa se largeasa. Atentie, nu incerca acest truc cu pantofi scumpi.

Incalzeste-i cu un uscator de par

Incalta cea mai groasa pereche de ciorapi. Pornese uscatorul de par pe viteza cea mai mare si directioneaza aerul cald in interiorul pantofilor, catre zona in care te strang. Dupa ce i-ai incalzit bine incalta pantofii si apoi incalzeste-i si la exterior. Caldura va inmuia pielea si o va forta sa ia forma piciorului.

Indeasa ziare ude in pantofii de dama

Daca incalzirea sau congelarea nu functioneaza, incearca asta: umezeste cateva bucati de ziare apoi indeasa-le in pantof pana il umpli. Lasa-I sa stea asa peste noapte. Combinatia dintre umezeala si ziarul ce se extinde pe masura ce se usuca va face pielea sa se intinda.

Pulverizeaza alcool in interior

Pulverizeaza alcool pe interiorul pantofilor si apoi incalta-i. Mergi cu ei prin casa pana ce alcoolul s-a uscat si pielea a cedat. Repeta procedeul (eventual cu o soseta groasa) pana ce pantoful devine mai confortabil.

Apeleaza la un profesionist

Daca pantofii pentru femei tai tot nu vor sa cedeze, apeleaza la un profesionist. Du-i la un cizmar care ii va pune pe un calapod special pentru a-i face sa se intinda. Va dura ceva, dar curand vei putea purta pantofii mult doriti, fara dureri