Un studiu a demonstrat faptul ca cele mai multe dintre fetele care urmeaza studii clasa-de-studentila diverse facultati din Capitala Romaniei intampina greutati legate de cheltuielile uriase ridicate de plata anilor de studii, de achizitia de carti, de plata chiriei sau de cea a hainelor necesare.

Unele dintre acestea reusesc sa fie intretinute de parinti din salariile mici, de bunici din pensiile modice sau, pur si simplu, muncesc ele in meserii deloc banoase, precum ospatarita, vanzatoare etc. Banii sunt putini, cerintele sunt multe, astfel incat viata tinerelor nu pare deloc roz. Grijile de a nu putea plati anul urmator, dorinta de a-si cumpara hainute decente, genti interesante sau sa mearga la o petrecere le determina pe acestea, de multe ori, sa faca tot felul de compromisuri stranii sau periculoase.
imagine-studenta

In ziua de astazi insa exista o solutie pentru aceste studente care vor sa castige un ban cinstit dintr-o slujba, altadata blamata de toti datorita aspectului usor vulgar, dar si a posibilitatii ca fetele sa viata-de-student-pozacada in mainile traficantilor de persoane. Acest job se refera la angajarea intr-un studio de videochat. Probabil multe persoane vor stramba din nas si vor spune ca e un job nesigur, ca se realizeaza in spatii insalubre, iar fetele nu castiga mai nimic, ca pericolul este mare. Doar ca acele timpuri s-au dus demult. Acele stiri care abundau in mass media, de fete care cadeau in astfel de capcane, nu mai sunt de actualitate.

Un studio de videochat modern este unul care are un sediu central, la vedere, care asigura carte de munca modelelor si asigurare medicala, iar, in ce priveste jobul propriu-zis, el consta doar intr-o conversatie cu o alta persoana, fetele vor putea alege limita pana la care sa mearga cu dialogul.

Evident ca exista niste conditii de angajare bine puse la punct. Fetele intre 18 si 30 de ani sunt angajate in urma unui interviu in care trebuie sa dovedeasca faptul ca au cunostinte minime de limba engleza, de calculator, ca au ambitie sa exceleze in aceasta munca, sa doreasca sa devina independente pe plan financiar. Un lucru important de stiut pentru fete, in afara de faptul ca vor avea bani destul de multi incat sa le ajunga pentru plata studiilor, a cartilor si hainelor necesare, pentru petreceri sau excursii peste hotare, este si despre programul de lucru. Acesta este unul flexibil, ales de model, in asa fel incat sa se muleze pe orarul de la facultate sau pe care il are in viata cotidiana.

Videochatul inseamna comunicare, dialogul intre doua persoane cu ajutorul imaginilor, un loc in care modelul este admirat pentru fizicul placut, dar si pentru inteligenta sa, dar si un loc in care nu exista cuvantul ”plictiseala”. Si viata-de-studentpentru ca exista si ideea preconceputa ca totul este legat de sex in acest job, este bine sa se specifice faptul ca discutia poate avea un caracter erotic, dar in aceeasi masura poate fi unul non-erotic, totul tine de model si de dorinta sa de a-si desfasura activitatea.

Fetele care au acceptat sa se angajeze intr-un astfel de job si-au exprimat multumirea in ceea ce priveste partea financiara, recunoscand ca nu ar fi obtinut o astfel de suma de bani prestand o meserie banala ca cea de ospatar sau de vanzator.