Children (6-12) in class, one girl sleeping   Original Filename: 200449839-003.jpg

Children (6-12) in class, one girl sleeping Original Filename: 200449839-003.jpg

Săptămână de foc pentru cei peste 188.000 de elevi de clasa a VI-a din întreaga ţară, care trec prin Evaluarea Naţională. Marţi, elevii au susţinut proba la Limbă şi Comunicare, testare care combină Limba Română cu o limbă străină. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Subiecte Evaluare Naţională clasa a IV-a.

Probleme de matematică ambig… Examenul, care se dă în sala de clasă şi pentru care elevii au la dispoziţie 60 de minute, nu ar trebui să îi pună în dificultate pe copii, chiar dacă subiectele sunt făcute după modelul testelor internaţionale, apreciază Doina Popescu, profesoară de Limba Română la Liceul Teoretic Naţional din Capitală. „Subiectele de la aceste evaluări ţin mai mult de spiritul de observaţie al copilului, de interpretare a unui text la prima vedere. Nu are legătură neapărat cu ceea ce învaţă la şcoală.

Aceste teste urmăresc altceva decât urmăreşte şcoala românească”, a explicat dascălul, adăugând că în sistemul românesc de educaţie se pune accentul pe cantitate, în timp ce testele internaţionale testează de fapt cât de bine se pot descurca elevii în situaţii neprevăzute.

Potrivit metodologiei, rezultatele de la aceste evaluări nu sunt publicate în catalog, în schimb, Ministerul Educaţiei întocmeşte un raport anual foarte detaliat care arată, concret, unde sunt problemele la nivel naţional. De pildă, raportul de anul trecut la proba de Limbă şi Comunicare, arată că doar 14,7% din respondenţi greşesc răspunsurile la teste, deşi există un procent de 3,1% care nu dau niciun răspuns.

Examenele de la Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VI-a continuă şi miercuri, când elevii vor susţine testarea la Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, conform calendarului stabilit la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naţionale. Potrivit specialiştilor în educaţie, rezultatele acestora vin în sprijinul elevilor, dar mai ales în cel al profesorilor care ştiu, astfel, cum să îi pregătească pentru a obţine rezultate bune la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a.
Sursa

http://adevarul.ro/educatie/scoala/s-adat-startul-evaluarilor-nationale-clasa-vi-a-1_556c81f7cfbe376e35d1e51a/index.html