Fostul deputat Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii în Guvernul Boc, a ajuns vineri dimineața, înainte de ora 10.00, la sediul central al DNA.

Fostul ministru a declarat că a fost citat în calitate de martor într-un dosar, însă nu a dorit să dea detalii. Este prima dată când acesta este audiat la DNA.

Theodor Paleologu

Stire actualizata: “Am fost audiat în calitate de martor cu privire la finanţarea campaniei de la locale din 2012. Campania mea de la sectorul 1 de la primărie. Am spus că nu am avut niciun fel de tangenţă cu finanţarea campaniei. Nici nu ştiu bine cine a fost mandatarul financiar. În afară de campania mea din 2016, în care am semnat personal ordinele de plată, nu m-am implicat în chestiunile financiare din nicio campanie. E vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu ştiu cine ce a finanţat. Sunt alte dosare în care abia aştept să fiu audiat. Nu am cum să fiu suspect. Vi se pare că am mutră de suspect? Se spune foarte mult că DNA e ca Securitatea anilor ’50 şi vă pot asigura că nu este absolut niciun fel de asemănare şi că este o minciună neruşinată din partea celor care fac această asemănare”, a declarat Paleologu la ieşirea de la DNA.

Tot vineri, la DNA este audiat fostul secretar general al PNL Marian Petrache. Acesta ar fi suspect într-un nou dosar de corupţie.