In urma cu 2 ani, Artagradinilor.ro a reusit sa finalizeze cu succes un proiect provocator in satul Berca din judetul Buzau! De atunci si pana in prezent, asezarea a devenit un punct de atractie pentru cei care sunt impresionati de peisagistica, intrucat rezultatul a fost cu adevarat spectaculos.

Acoperisul verde este un concept nou in Romania, insa tematica de care beneficiaza este inradacinata in trecut, acolo unde oamenii traiau in bordee ale caror acoperisuri, in mod natural, se transformau in suprafete cu vegetatie. Astazi insa, acoperisurile verzi reprezinta o adevarata inovatie in domeniul peisagistic, iar cei de la Arta Gradinilor cunosc cel mai bine modul in care un astfel de proiect va fi un adevarat succes!

Cristian Anghel de la Artagradinilor.ro – Promoterul acoperisurilor verzi in Romania

Cristian Anghel este proprietarul artagradinilor.ro un site de amenajari gradini si amenajari case intr-o maniera completa si inovativa. In satul Berca din judetul Buzau, Cristian, de meserie inginer silvic, a reusit nu doar sa creeze un simplu acoperis, ci a reusit sa construiasca un acoperis viu!

acoperis verde

„Este un acoperiş viu şi sperăm să fie unul dintre cele mai frumoase din Romania care se va întinde pe o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi. În mare parte pătura vegetală este formata din plante cărnoase, Sedum iar pe lângă aceste plante se vor folosi plante perene, graminee câteva anuale pentru culoare şi biodiversitate.”, a declarat Cristian Anghel, ownerul de la artagradinilor.ro despre faimosul acoperis verde creat in satul buzoian.

La Berca, proiectul include tipul de acoperis verde cu patura vegetala, insa cei de la artagradinilor.ro lucreaza si cu acoperisuri verzi tip extensive. Alaturi de ei, in finalizarea acoperisului verde, au lucrat si zece studenti de la peisagistica, tinerii fiind captati de acest domeniu, intrucat inovatia este mereu prezenta in aceasta nisa. Astfel, intreaga lucrare a fost mai mult decat un proiect, a fost un workshop, o posibilitate de practica intensa pentru cei care vor deveni  in curand peisagistii Romaniei.

Acoperisuri verzi, executate la standarde europene

acoperis verde

Datorita experientei pe care o detine in domeniul peisagistic, compania Arta Gradinilor doreste sa se diferentieze in Romania cu ajutorul solutiilor sustenabile, executate la cel mai inalt nivel al calitatii.

Ideea de a renova satul, folosind conceptele secolului 21 in design, a fost a unei invatatoare din Berca, femeia reusind astfel sa tranforme asezarea intr-un punct turistic pentru toti romanii.

Maestrii in peisagistica primesc solicitari pe site-ul artagradinilor.ro , astfel ca toti cei interesati pot intra aici pentru a alege celee mai moderne concepte de amenajari gradini sau amenajari case.

Mai multe detalii despre poiect, gasiti citind si acest articol .