Orice grup sanitar ar trebui sa vedem uscatoare de maini profesionale. Sunt deosebit de practice si permit uscarea mainilor ultrarapid, in mod igienic si cu o majora economie de hartie. Aceasta noua tipologie de accesorii grupuri sanitare tinde sa inlocuiasca dispenserele pentru prosoape care, pe langa ca nu sunt foarte igienice, necesita manevre multiple pentru umplere.

Uscatoare de maini electrice sau prosoape de hartie?

Cu totii stim ca pentru prevenirea infectiilor, prima metoda profilactica este reprezentata de spalarea mainilor cu apa si sapun. Dar ce se intampla cand ni le uscam?

Aflati in oras, trebuie s-o facem cu uscatoare de maini electrice sau cu prosoape de hartie? Exista oare riscul sa contractam virusi si bacterii, in ciuda spalarilor frecvente si insistente de cate ori folosim toaleta sau venim de la cumparaturi?

Potrivit unui studiu stiintific efectuat de cativa cercetatori canadieni, publicat in revista ”American Journal of Infection Control”, s-a constat ca prosoapele de hartie sunt igienice doar in aparenta. Dupa analiza diferitelor marci de produse profesionale, acestia au concluzionat ca in cazul prosoapelor de hartie utilizate de regula in baile publice, exista un risc major sa fie contaminate cu tot felul de organisme patogene. Iar printre cele mai ”periculoase” consumabile se numara hartia definita drept ecologica, obtinuta in urma reciclarii fibrelor de hartie.

Desigur ca nu trebuie sa ne ferim ca de holera cand vedem dispenserele de prosoape. Dar este bine, totusi, sa optam pentru uscatoare de maini cu aer cald, o metoda cu mult mai putine efecte negative asupra sanatatii.

Uscatoare de maini, principalele avantaje

Daca inca mai exista dubii in privinta optiunilor pe care le aveti pentru dotarea grupurilor sanitare publice, urmariti cu atentie randurile urmatoare. Veti descoperi principalele motive pentru care in orice grup sanitar ar trebui sa fie instalate uscatoare de maini:

Sunt igienice si sigure

Asa cum o demonstreaza si testele de laborator, sunt igienice si sigure pentru sanatatea utilizatorilor. Reprezinta o optiune mult mai buna decat dispenserele de hartie sau rolele aplicate pe peretii bailor.

Sunt economice

Hartia este un material consumabil si cu cat se foloseste mai multa, cu atat se cheltuie mai mult. Acest lucru nu se intampla cu dispozitivele electrice pentru uscarea mainilor, acestea permitand economisirea unei sume consistente in fiecare an de catre unitatile publice, sanitare sau private.

Faciliteaza mentinerea ordinii si curateniei

Toaletele ”accesorizate” cu uscatoare de maini electrice raman mult mai curate si ordonate, nemaiexistand problema cosurilor ultra-pline si a hartiilor aruncate peste tot.

Nu pot fi vandalizate

Un dispenser de hartie poate fi rupt, iar rezerva de hartie aruncata. Uscatoarele electrice in schimb, in special cele de inox, sunt antifurt si antivandalism.

Sunt disponibile 24 de ore din 24

Uscatoarele electrice, manuale sau cu senzori, permit uscarea mainilor la orice ora, nu trebuie controlate, nici umplute cu rezerve de prosoape. Serviciile de aprovizionare nu mai sunt necesare, eliminandu-se astfel si bataile de cap de tip birocratic.

Salveaza natura

Daca se utilizeaza uscatoare de maini cu aer, inseamna ca se salveaza natura si conform statisticilor, s-ar putea salva circa 20 de copaci in 15 ani.

Functioneaza fara risipa de hartie

Cu prosoapele de hartie, risipa este inevitabila, hartia fiind utilizata si in alte scopuri. Dar cu uscatoarele cu aer cald, fiecare le va folosi doar pana ce-si va atinge scopul, adica pana la uscarea completa a manilor. Fiind de regula actionate de senzori, imediat dupa folosire, se opresc autom